SEVGİ SAYGI VE PAYLAŞIMIN YEPYENİ ADRESİNE HOŞGELDİNİZ...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zico'nun kozu Tümerli F.Bahçe

Zico'nun kozu Tümerli F.Bahçe Empty Zico'nun kozu Tümerli F.Bahçe

Mesaj tarafından Kenshin Perş. Kas. 16, 2006 3:39 am

Zico'nun kozu Tümerli F.Bahçe 8870_B_zico016

Zico'nun kozu Tümerli F.Bahçe

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Beşiktaş derbisinden 3 puanla ayrılarak hedefleri doğrultusunda ilerlemek istediklerini söyledi. Brezilyalı teknik adam Arthur Zico, hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Beşiktaş derbisine farklı bir motivasyonla hazırlandıklarını belirterek, "Biz lider takımız ve bu maçı kazanmayı herkesten fazla istememiz lazım. Bu maçta alacağımız bir galibiyet, bizim rakibimizle aramızdaki puan farkını çok fazla açmamızı sağlayacak ve bu da bize zirve yarışında daha avantajlı bir durum getirecek. Dolayısıyla bu maçta, her maçta olduğu gibi hedefimiz, 3 puanı alıp liderliğimizi devam ettirmek" dedi.

Derbi maçların favorisinin olmadığını da kaydeden Zico, "Futbolun içinde her zaman, her sonuç vardır. İçeride de oynasanız, dışarıda da oynasanız, derbi derbidir ve derbilerin favorileri kesinlikle belli olmaz. Her 2 takım da kazanabilir, maç berabere de bitebilir. Kesinlikle evinde oynayan taraf kazanacak ya da deplasmanda oynayan taraf kaybedecek diye bir şey yok. Her sonuç çıkabilir. Bunun adı derbidir zaten" diye konuştu.
Beşiktaş derbisi öncesi iki takımın eksileri ve artıları yönünden sorulan bir soruya ise Zico, "Bizim lider durumda olmamız ve de rakibimizden puan farkıyla önde olmamız, bizim ne durumda olduğumuzu, ne yapmak isteyeceğimizi gösteriyor. Bir de Tümer faktörünü söyleyebiliriz. Son senelerde görüldüğü gibi Tümerli Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kurmuş durumdaydı. Umarım bu maçta da Tümerli Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında üstünlük kurar" cevabını verdi.
Zico, Beşiktaş derbisinde Tümer'e ilk 11'de yer verip vermeyeceği sorusu üzerine ise, "Önemli olan bizim kadromuzda olan bütün futbolcuların şu anda hazır durumda bulunması. Bu maçta ellerinden gelen her şeyi yapmak için, takımın galibiyeti için hazır bulunmaları gerekiyor. Tümer'in de bu futbolculardan bir tanesi olduğuna eminim" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ve Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın yanı sıra kendisi hakkında da yoğun eleştirilerin yapılması ile ilgili olarak da Zico, "Tigana ve Gerets'e sonuna kadar saygım var ve de onlar benim futbolculuk zamanımdan tanıdığım çok iyi arkadaşlarım. Onların yaptığı işlere saygım var. Onların ben gelmeden önce takımlarında kurdukları bir düzen vardı. Ben sezon başından itibaren bu zamana kadar takımıma belirli bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Aslında biraz da eleştirilirken bu aradaki farkın göz önünde bulundurulması gerekir diye düşünüyorum. Fakat herkes, kendi işini yapıyor. Tigana'ya da Gerets'e de buradan başarılar diliyorum. Onların bulundukları yerde sonuna kadar mutlu olmalarını isterim" diye konuştu.

UEFA Kupası'nda yer aldıkları grup ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Zico, "Grubun kalitesi, düzeyi ortada. Fakat biz, bir şeyler başarmak istiyorsak, yüksekleri hedefliyorsak zaten bu tip maçlara da hazırlıklı olmalıyız. Bu periyodu en güzel şekilde geçip, UEFA Kupası'nda da güzel bir şekilde yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum" dedi.
Zico, UEFA Kupası'ndaki hedefleriyle ilgili sorulan bir soruya ise, "Şu anda biz, önümüze bakıyoruz. Öncelikli olarak Palermo maçını düşünüyoruz. Önümüzdeki maçları kazanıp gruptan çıkmayı istiyoruz. Takımımızın bunu başaracak gücü var. Ondan sonra önümüzdeki hedeflere bakarız" cevabını verdi. Zico, Fenerbahçe'ye gelen her futbolcunun öncelikli olarak takımının başarısını düşünmek zorunda olduğunu da vurguladı.
Takımda Brezilyalı futbolcu sayısının fazla olmasının kendisine avantaj oluşturup oluşturmadığı sorusuna da Zico, "Dil olarak avantajımın olduğu söylenebilir, ancak performans olarak olsun, kadro seçimi olarak olsun, böyle bir şey yok. İyi olan formayı giyer. Benim avantajlarımdan bir tanesi de futbolcularımın bütün hepsinin kaliteli olması. Bu kalitedeki futbolculardan en iyi form tutan en iyi performansı gösteren takımda yer alır. Sadece bu takımda Brezilyalı yok. Değişik ülkelerden de oyunculara sahibim. Bizim avantajımız, kaliteli futbolcularımızın olması" şeklinde cevap verdi.

Altyapıya önem verdiklerini de kaydeden Zico, "İyi bir jenerasyon yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da umarım bunu başaracağız" diye konuştu.

Zico, devre arasındaki transfer politikaları ile ilgili soruya da, "Biz şuanda transfer politikasını değil, Beşiktaş maçını düşünürüyoruz" cevabını verdi.

16.11.2006
Kenshin
Kenshin
ADMİN
ADMİN

http://www.licelim.tr.cx

- Similar topics